Opiskelu

Historian opiskelu Oulun yliopistolla on antoisaa, sillä kurssitarjonta on monipuolista ja vuosittain järjestetään mielenkiintoisia kursseja historian eri aiheista. Kurssitarjontaan voi tutustua tarkemmin Historian ja Aate- ja oppihistorian oppiaineiden kotisivuilla. Opiskelussa pystyy hyvin keskittymään ja erikoistumaan oman mielenkiinnon alueeseensa. Historian opinnot koostuvat sekä yleisen historian että Suomen ja Skandinavian historian tutkimus- ja opetusalan opinnoista. Lisäksi toisena pääaineena on aate- ja oppihistoria.

Opiskelijoiden ja henkilökunnan välinen yhteistyö on positiivista ja henkilökunnan toimistojen kynnykset ovat matalia keskustelutuokioille. Omien opintojen etenemiseen saa ohjausta ja tukea, ja varsinkin viime vuosina henkilökohtaisten opintosuunnitelmien, HOPS:ien tekeminen on tuottanut hyviä tuloksia ja lisännyt opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistyötä.

Uusien opiskelijoiden rekrytointi aloitetaan jo hyvissä ajoin syksyn ABI-päivien ständillä, ja viimeistään kevään pääsykokeessa opiskelupaikan saanti on jo hyvin lähellä. Syksyisin fuksit pyritään saamaan heti alusta alkaen mukaan opiskeluun mutta myös ainejärjestötoimintaan. Tässä keskeisessä roolissa toimivat pienryhmänohjaajat, jotka opastavat uudet opiskelijat yliopisto-opiskelun saloihin.

Tenttikäytännöt ja etenkin tenttikysymykset ovat usein murheen aiheena opiskelijoiden keskuudessa. Tiima ry pyrkii kevään aikana kasaamaan ja perustamaan tenttikysymyspankin, josta olisi mahdollisimman helppoa löytää vanhoja tenttikysymyksiä helpottamaan omaa luku-urakkaa.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s