HOL:n syysseminaari Oulussa 8.11.2014

Toivon ja pelon utopiat käyvät toteen, kun Historian Opiskelijain Liiton syysseminaari rantautuu marraskuussa Ouluun. Lauantaina 8.11. järjestettävä Toivon ja pelon utopiat -nimellä kulkeva seminaari käsittelee utopia- ja dystopia-ajattelua kolmen seminaaripuhujan, FT Erkki Urpilaisen, Professori Tiina Kinnusen ja FT Markku Mattilan esitelmien kautta. Seminaariluennot kuullaan Arkkitehtuurisen tiedekunnan tiloissa Oulun keskustassa (Aleksanterinkatu 6).

Seminaarissa kuullaan:
FT Erkki Urpilainen: Lopun ajan utopioita ja dystopioita
Esitelmässä käydään läpi, millaisia haave- ja uhkakuvia on esitetty Suomessa julkaistussa uskonnollisessa kirjallisuudessa.

Professori Tiina Kinnunen: Feministisiä utopioita
Esitelmä käsittelee 1900-luvun alun länsimaisten feministien visioita tasa-arvoisesta ihanneyhteiskunnasta; erityisesti esiin nostetaan
ruotsalainen Ellen Key (1849-1926).

FT Markku Mattila: Ali-ihmisten uhka – ja keinot torjua se
Esitelmä käsittelee rotuhygieenisen/eugeenisen ajattelun juuria ja syntyä, ja ilmiön kukoistuksen sekä sen maineen menetystä ennen kaikkea Natsi-Saksan toimien takia. Lisäksi käydään läpi ilmiön jatkuvuutta muualla maailmassa. Käytännön esimerkkeinä ovat lähinnä Iso-Britannia, Yhdysvallat, Saksa ja Pohjoismaat,erityisesti Suomi.

 

Seminaarin facebooksivut: https://www.facebook.com/events/550305281771023/?fref=ts

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.